Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Aπό ΡιΚιΠ ΒΒΒ - Απάντηση σε άρθρο Γ. Λαουτάρη στον "ΠΑΛΜΟ" 25/1/2014

Απάντηση σε άρθρο Γ. Λαουτάρη στον "ΠΑΛΜΟ" 25/1/2014

Αγαπητέ κύριε Φιλιππόπουλε.
Παρακαλούμε να δημοσιεύσετε στο αμέσως επόμενο φύλλο της εφημερίδας σας τη συνημμένη επιστολή μας, ως απάντηση στο αυθαίρετο και ανακριβές κείμενο του συνεργάτη σας κ. Λαουτάρη που αφορά την Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών ΒΒΒ, στο φύλλο της εφημερίδας σας της 25-01-2014.

Με εκτίμηση,

Η Ομάδα Επικοινωνίας της ΡιΚιΠ ΒΒΒ.

-------------------------------------------------------------------------------------
Κύριε Λαουτάρη.

Έκπληξη και δυσαρέσκεια μας προκάλεσε το κείμενο σας που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παλμός» στις 25-1-14, με τίτλο ''Διστάζει ο ΣΥΡΙΖΑ''.

Το  κείμενο από την πρώτη μέχρι την τελευταία φράση του στρεβλώνει τα χαρακτηριστικα της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (ΡιΚιΠ ΒΒΒ).

Η ΡιΚιΠ ΒΒΒ ιδρύθηκε από πολίτες του Δήμου μας διαφορετικών πολιτικών απόψεων με ένα προαπαιτούμενο: Την αποδοχή της διακήρυξης άρχων και του κανονισμού λειτουργίας της. Κείμενα που διαμορφώθηκαν μετά από εξαντλητικές συζητήσεις σε επανειλημένες ανοικτές Γενικές Συνελεύσεις. Στη κίνηση μετέχουν πολίτες μέλη ή υποστηρικτές κομμάτων (π.χ. ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι κ.λ.π.), αλλά και ανένταχτοι προερχόμενοι από τα κινηματα (π.χ. ενάντια στα χαράτσια, προστασίας περιβάλλοντος και παραλιών, εθελοντές κάμπινγκ κ.λ.π.). Οι  τελευταίοι μάλιστα ίσως αποτελούν την πλειοψηφία των μελών της κίνησης.

Με το κείμενό σας απαξιώνετε ακριβώς αυτή την (πολύ μεγάλη) ομάδα των συμπολιτών μας, η οποία είναι ανένταχτη κομματικά, συμμετέχει όμως ενεργά και πρωταγωνιστικά στη ΡιΚιΠ. Θέλετε να τους κάνετε ντε και καλά να αισθανθούν ως κομπάρσοι αποφάσεων που εν τέλει (και εν αγνοία τους) παίρνονται στην Κουμουνδούρου. Γιατί;

Όταν προ μηνών δημοσιοποιήσαμε την ίδρυση της Κίνησης, την είχατε χαρακτηρίσει ως δημιούργημα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ. Αργότερα επανήλθατε ξαναγράφοντας περίπου τα ίδια με αυτά που γράψατε προχτές περί ενός κάποιου αιωρούμενου χρίσματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παίζει την κολοκυθιά για το «ποιόν» θα υποστηρίξει στη ΒΒΒ!

Ο κανονισμός λειτουργίας της ΡιΚιΠ ΒΒΒ αναφέρει σαφώς: Τα μέλη της κίνησης μετέχουν σ' αυτήν ως άτομα και όχι ως εκπρόσωποι συλλογικοτήτων. Ανώτερο όργανο της κίνησης ειναι η Συνέλευση των μελών που αποφασίζει τελεσίδικα για όλα τα ζητήματα - και για την επιλογή του επικεφαλής του συνδυασμού και των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Δεν ανακαλύψαμε εμείς την Άμεση Δημοκρατία. Όμως είμαστε αποφασισμένοι να την εφαρμόσουμε μέχρι τέλους.

Σεβόμαστε το ρόλο και τη λειτουργία των κομμάτων μέσα στην κοινωνία - ασφαλώς και το δικαίωμα τους να  παρεμβαίνουν στα δημοτικά πράγματα. Πιστεύουμε όμως πως πρέπει να επικρατήσουν νέα ήθη στη σχέση μεταξύ κομμάτων και μαζικών συλλογικοτήτων. Σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού. Και βέβαια σεβασμού της αυτοτέλειας των μαζικών φορέων από τα κόμματα, προς όφελος και των δυο πλευρών. Κυρίως όμως ως βήμα ανάκτησης της τρωθείσης αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΒΒ
ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
27 Γενάρη 2014

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

2η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΡΙ.ΚΙ.Π. ΒΒΒ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΚΑΛΕΣΜΑ στη 2η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΡιΚιΠ ΒΒΒ
Ελάτε να συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμα της Κίνησης.
Ελάτε να συναποφασίσουμε για τους/τις υποψήφιούς-ές της.

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΒΒ, θα πραγματοποιήσει τη 2η συνέλευσή της, την ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ και ώρα 10:30 πμ, στην αίθουσα της Πνευματικής Εστίας Βούλας (οδός Ζεφύρου 2, Πάρκο Εθνικής Αντίστασης, ΒΟΥΛΑ).

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν:
1.- Παρουσίαση σχεδίων προγράμματος για όλα τα ζητήματα που αφορούν το Δήμο, αποτέλεσμα της δουλειάς πολλών συμπολιτών μας μέσα από τις Θεματικές Ομάδες Εργασίας της Κίνησης.
2.- Απόφαση για τη διαδικασία & το χρονοδιάγραμμα επιλογής υποψηφίων δημοτικών & τοπικών συμβούλων και υποψηφίου δημάρχου, εν όψει των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών.

Παράλληλα, στη συνέλευση αυτή θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής ενδιαφέροντος για υποψήφιους-ες δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.

Αν δεν είσαι μέλος της Κίνησης, μπορείς να γίνεις τώρα!
με την αποδοχή της Ιδρυτικής Διακήρυξης και την υποβολή της αίτησης εγγραφής.

Μα πού χάθηκαν τα αρχαία του δήμου μας;

Μα πού χάθηκαν τα αρχαία του δήμου μας;


        


   Αν κάποιο ηλιόλουστο κυριακάτικο πρωινό κάποιος συνδημότης μας αποφάσιζε να πάρει την οικογένειά του και να επισκεφθεί τους πλούσιους  αρχαιολογικούς «θησαυρούς» του δήμου μας, δεν είμαι καθόλου σίγουρη, ότι θα επιχειρούσε κάτι απλό και ευχάριστο.  Κατ΄αρχήν για να επισκεφθείς, κάτι πρέπει να γνωρίζεις προηγουμένως την ύπαρξή του και να σου έχει εξάψει με κάποιο τρόπο την περιέργεια ή την φαντασία.

      Αν, λοιπόν, ο συνδημότης μας ήταν από τους τυχερούς και  είχε καλούς δασκάλους στο  σχολείο, θα είχε ακούσει για το εξαιρετικό προνόμιο των νεότερων κατοίκων του δήμου μας να ζουν πάνω στα ίχνη δύο αρχαίων δήμων της εποχής της μεταρρύθμισης του Κλεισθένη τέλος του 6ου αι.,  τον Αναγυρούντα ( ο Αναγυρούς) την αρχαία  Βάρη και τις Αιξωνίδες Αλές (Αιξωνίδαι Αλαί), την αρχαία Βούλα και Βουλιαγμένη. Θα είχε πληροφορηθεί για τις πρώτες συστηματικές ανασκαφές, που άρχισε η πολιτεία στο δήμο μας στην δεκαετία του 1920, όταν ακόμη η Βάρη ήταν αγροτική κοινότητα  και η Βούλα και Βουλιαγμένη  τόποι παραθερισμού. 
      

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση της ΡΙ.ΚΙ.Π. για τον προϋπολογισμό 2014 του Δήμου


ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ;
Ενα σχόλιο πάνω στον προϋπολογισμό 2014 του Δήμου.

Οι μνημονιακές πολιτικές έχουν οδηγήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ασφυξία. Κατά 70% έχουν μειωθεί οι επιχορηγήσεις του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Ο Δήμος μας, όπως και όλοι οι Δήμοι της χώρας, είναι επιτακτική πλέον ανάγκη να υψώσουν μια βροντερή φωνή διαμαρτυρίας και να διεκδικήσουν την ανατροπή της πολιτικής αυτής.
Ωστόσο οι πολιτικές και οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής αποτυπώνονται στη καταγραφή των προβλεπομένων εσόδων και στη κατανομή των δαπανών.
Θέτουμε ορισμένα καίρια ερωτήματα :
  • Οι δημότες μας παραλαμβάνουν το τελευταίο διάστημα κλήσεις παράνομης στάθμευσης παρελθόντων ετών, οφειλές στο ΤΑΠ και στα νεκροταφεία που βεβαιώνονται στην εφορία. Διερωτόμαστε, γιατί δεν βεβαιώνονται στην εφορία οι οφειλές εκατομμυρίων ευρώ από τις καντίνες του Καβουρίου και από τα τραπεζοκαθίσματα των παραλιακών κέντρων ;
  • Διερωτόμαστε επίσης γιατί τα προβλεπόμενα έσοδα από τις τρεις πλαζ της Βούλας και της Βάρκιζας, που διαχειρίζονται ιδιώτες, περιορίζονται στα 85.000 ευρώ (όσο δηλαδή τα έσοδα μισής ημέρας της μίας πλαζ) ; Οι οφειλές τους παρελθόντων ετών έχουν βεβαιωθεί στην εφορία ;
Σαν αποτέλεσμα και των παραπάνω οι δαπάνες του Δήμου για Κοινωνική Πολιτική είναι σχεδόν μηδενικές και οι πολιτικές της Δημοτικής Αρχής αποκτούν χρώμα και πρόσημο που δεν αφουγκράζεται και δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της πλειοψηφίας των Δημοτών μας.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ - ΕΣΧΑΔΑ : ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ( Σ.Μ.Π.Ε. ) ΚΑΙ
Η ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΧΩΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ (Ε.Σ.Χ.Α.Δ.Α.) ΤΗΣ  ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ  " ΜΙΚΡΟ  ΚΑΒΟΥΡΙ " ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ "ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ  "
( ΠΑΤΗΣΤΕ  ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΤΕ )

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ - ΕΣΧΑΔΑ : ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ



Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Οι εθελοντές του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου του πρώην κάμπινγκ Βούλας συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα την κοινωνική προσφορά μας


Kείμενα συλλογικοτήτων Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης

Φίλες και φίλοι, συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Το π. κάμπινγκ της Βούλας ήταν ουσιαστικά κλειστό για περισσότερα από 20 χρόνια. Στα διάστημα αυτό, όπως όλοι ξέρουν, είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και χώρο παραβατικών συμπεριφορών και δράσεων με την ανοχή όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών. Παράλληλα όλα τα κτίρια του χώρου είχαν καταστραφεί και λεηλατηθεί.

Στις 10 Ιουνίου του 2012 που ανοίχθηκε ο χώρος με πρωτοβουλία συλλογικοτήτων του Δήμου και ομόφωνη απόφαση της δημοτικής αρχής, αρχίσαμε τον εθελοντικό καθαρισμό και την επαναλειτουργία του χώρου . Με εντατική εθελοντική εργασία καθαρίσαμε και συνεχίζουμε να καθαρίζουμε το χώρο και την παραλία, ενώ με προσωπική εργασία και έξοδα ανακαινίσαμε δύο από τα κατεστραμμένα κτίρια.

Στη διάρκεια των 18 μηνών αυτοδιαχείρισης του χώρου, εκτός από το συνεχή καθαρισμό και εξωραϊσμό του που επέτρεψε σε χιλιάδες κατοίκους της Αθήνας να χαίρονται δωρεάν τον πολύτιμο αυτό χώρο και την ελεύθερη παραλία, πραγματοποιήσαμε δεκάδες, ανοιχτές σε όλους, επιστημονικές, πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και οικολογικές εκδηλώσεις και δράσεις αλληλεγγύης ,στις οποίες συμμετείχαν δωρεάν χιλιάδες συμπολίτες μας. Στον ελεύθερο αυτό χώρο πραγματοποιούνται από τους εθελοντές και με τη συμβολή φίλων και συλλογικοτήτων εβδομαδιαίες κινηματογραφικές προβολές, θεατρικά δρώμενα, οικολογικά εργαστήρια, εργαστήρια αυτάρκειας, μουσικές εκδηλώσεις, σεμινάρια, αλληλέγγυες δράσεις, συλλογική κουζίνα, αθλητικές εκδηλώσεις και δράσεις προάσπισης των ελεύθερων παραλιών.

Για τις δραστηριότητες αυτές που προβλήθηκαν σε πολλά ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, έχουν ακουστεί και γραφτεί πολλά θετικά σχόλια από πολίτες καθώς και από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μικρή μερίδα του τοπικού τύπου καταβάλλει συστηματικά κάθε προσπάθεια ώστε να συκοφαντεί και να διαστρεβλώνει κάθε θετική προσπάθεια και δράση που γίνεται στο χώρο του π. κάμπινγκ Βούλας, συνεχίζοντας τα ψεύδη, τη λασπολογία, τη συκοφαντία, και τελευταία τη στοχοποίηση, όχι μόνον των εθελοντών του π. κάμπινγκ Βούλας αλλά και άλλων συλλογικοτήτων που δρουν με βάση τις συλλογικές και αλληλέγγυες αρχές .

Η καλύτερη διάψευση και απάντηση σε όλα αυτά είναι το πλήθος των κολυμβητών και του κόσμου όλων των ηλικιών και των φορέων, που έχουν αγκαλιάσει, επικροτούν και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και τις δράσεις μας. Δεν μας εκπλήσσει ότι η συγκεκριμένη μερίδα του τοπικού τύπου ποτέ δεν ανέδειξε έστω και μία από τις δεκάδες δράσεις μας, που παράγουν μετρήσιμο όφελος για την κοινωνία.

Οι εθελοντές του π. κάμπινγκ Βούλας πιστεύουμε ότι οι πολίτες πρέπει να είναι ενεργοί και να δρουν συλλογικά, δημοκρατικά, δημιουργικά και αλληλέγγυα. Συνεχίζουμε λοιπόν τις ανοιχτές δράσεις το ιδανικό της συνύπαρξης και της συμμετοχής των πολιτών.

Οι εθελοντές του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου π. κάμπινγκ Βούλας.