Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 8ης ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΡΙ.ΚΙ.Π Β.Β.Β. 25/10/2015




                                                                
 
 
                             Βούλα  30/11/2015     

  blogs     : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                                     Αριθμ. Πρωτοκ. : 083 / 2015          
   Ε-mail    : rikipvvv@gmail.com                                                                      
  Facebook     : www.facebook.com/rikipvvv   

                                       
Δελτίο  Τύπου - Ανακοίνωση


ΠΡΑΚΤΙΚΑ 8ης ΑΝΟΙΧΤΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  ΡΙ.ΚΙ.Π  Β.Β.Β.  25/10/2015

( ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ  ΜΟΡΦΗ )


  Περίπου 50 μέλη της ΡΙ.ΚΙ.Π. παρακολούθησαν την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα 8η   ανοικτή συνέλευση της δημοτικής παράταξης Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ( ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.) με προεδρεύοντα τον Γιώργο Κότσαλη, σε συνέχεια του απολογισμού έργου της κίνησης κατά την 7η ανοικτή συνέλευση της 26 Απριλίου 2015 (παραπομπή=ΠΡΑΚΤΙΚΑ 7ης ΑΝΟΙΧΤΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  ΡΙ.ΚΙ.Π  26/4/2015.).

Ο δημοτικός σύμβουλος της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. Θάνος Ματόπουλος αναφέρθηκε στον ένα χρόνο παρουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις δεκάδες εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις του: Τεχνικό πρόγραμμα 2015+2016, σύνταξη προϋπολογισμού, κανονισμός νεκροταφείων, κανονισμός για την λειτουργία κέντρων με μουσική, λαϊκές αγορές, κανονισμός καθαριότητας & τοπικό σχέδιο δράσης για την διαχείριση των απορριμμάτων, κανονισμός περίπτερων, Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης 2015 – 2019,  Κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πάμπολλα “μικρά” και μεγάλα θέματα που απασχολούν κάθε εβδομάδα το Δημοτικό Συμβούλιο έγιναν αντικείμενο σοβαρής μελέτης, κατατέθηκαν εποικοδομητικές προτάσεις και παρατηρήσεις  (π.χ. Δημοτικά τέλη & μειώσεις αυτών σε πολίτες με ειδικές ανάγκες – άδειες υπαίθριου εμπορίου – ΚΔΑΠ ενίσχυση και διεύρυνση της δομής με ανάληψη από τον Δήμο όλου του κόστους), αλλά και ισχυρές αντιρρήσεις σε ζητήματα που αντιβαίνουν στα συμφέροντα της πλειοψηφίας των δημοτών και της προστασίας και διαφύλαξης του Δημόσιου χαρακτήρα των αγαθών (π.χ. Υδρούσα, Καντίνες Καβουρίου, Δημοτική ύδρευση - παραλιακό μέτωπο μέσω των επιτροπών ΕΠΕΛΑΚ & Επιτροπής Καθορισμού παραλιών)    .

Ταυτόχρονα σημαντική είναι η παρουσία του Μανώλη Βαρδαβά στο Τοπικό Συμβούλιο της Δ.Ε. Βούλας και στον ΟΑΠΠΑ & του Αποστόλη Φαφούτη στο Τοπικό Συμβούλιο της Δ.Ε. Βαρης. Παρότι ο ρόλος του Τοπικού Συμβουλίου είναι υποβαθμισμένος, με ελάχιστες συμβουλευτικές αρμοδιότητες, γίνεται ιδιαίτερη προσπάθεια για σοβαρή μελέτη των θεμάτων και κατάθεση προτάσεων, οι οποίες στην πλειοψηφία τους γίνονται δεκτές, τουλάχιστον στην Δημοτική κοινότητα Βούλας .

Η παρουσίαση περιελάμβανε και τις δράσεις της ΡΙ.ΚΙ.Π. εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, ενδεικτικά αναφέρθηκαν: παρεμβάσεις της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. σχετικά με τις Νήσους Υδρούσα στα αρμόδια Υπουργεία Ξενάγηση στην Νήσο Υδρούσα – συνάντηση ενημέρωσης με τους κατοίκους στην παραλία Αγ. Νικόλαου Καβουρίου – δημόσιες καταγγελίες για τις αυθαιρεσίες στην Α’ πλαζ Βούλας – ενημέρωση για το νέο κλείσιμο της Β’ πλαζ Βούλας – σοβαρές επιφυλάξεις για τις χορηγίες μελετών τεχνικών έργων του Δήμου - ξενάγηση με τον ιστορικό περίπατο στην Βούλα – κοινό δελτίο τύπου με Δημοτικές παρατάξεις αντιπολίτευσης για την έμπρακτη στήριξη των προσφύγων – συμμέτοχή στο φεστιβάλ των “Κοινών’’ – συμμετοχή στην κινητοποίηση για την ΤΤΙΡ – ανάληψη πρωτοβουλίας για την άμεση ενεργοποίηση και ανάληψη δράσεων της «ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ»


Επίσης παρουσιάστηκε από την Γιούλη Ηλιοπούλου ολοκληρωμένα η πρόταση της ΡΙ.ΚΙ.Π. για την διαχείριση των απορριμμάτων και τις βασικές προτεραιότητες του τοπικού σχεδίου δράσης για την διαχείριση των απορριμμάτων. Η πρόταση συνοπτικά περιλαμβάνει: Πρώτον προτεραιότητα στην διαλογή στην πηγή και διαχωρισμό ρευμάτων με έμφαση στα οργανικά απόβλητα και δεύτερον διαχείριση των αποβλήτων από τους δήμους με σχετική νομοθετική ρύθμιση για την χωροθέτηση ανάλογων χρήσεων (“πράσινο σημείο”, κομποστοποίηση κλπ.)

Ενημερωθήκαμε επίσης από την ίδια για την πορεία εκποίησης του “Αστέρα” Βουλιαγμένης με όποια στοιχεία και δεδομένα υπάρχουν μέχρι τώρα.


Τα μέλη της ΡΙ.ΚΙ.Π. στην συζήτηση που ακολούθησε αναφέρθηκαν σε μια σειρά προβλήματα του δήμου μας:

Στο σοβαρό ζήτημα των λυμάτων στις παραλίες Καβουρίου - Βουλιαγμένης –Βούλας, κυρίως μετά τις βροχές καθώς και στην διατάραξη του οικοσυστήματος της λίμνης Βουλιαγμένης με τις αλλεπάλληλες συναυλίες αναφέρθηκε ο Στ. Γκίκας.


Έντονη κριτική ασκήθηκε στον δήμαρχο Γρ. Κωσταντέλο για αυταρχική διοίκηση του δήμου.


Επίσης συζητήθηκαν και αναδείχτηκαν  τα προβλήματα της Δ.Ε. Βάρης, τα ζητήματα προστασίας του Υμηττού σε συνδυασμό με το άλυτο πρόβλημα του οικισμού Χερώματος, η σοβαρή ηχορύπανση στην περιοχή της Βάρκιζας, η κάθετη αντίθεση της ΡΙ.ΚΙ.Π. σε όποιες σκέψεις για εργοστάσιο καύσης, η πρόταση για την δημιουργία ομάδας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.


Επισημάνθηκε ακόμα ότι παρότι έγιναν προσπάθειες για την λειτουργία ομάδων δουλειάς (π.χ. ενημέρωσης, παιδείας), δεν υπήρξε ουσιαστική θετική ανταπόκριση, εκτός από την ομάδα πολιτισμού που δραστηριοποιήθηκε και πραγματοποίησε εκδήλωση για τα αρχαία της περιοχής, ιστορικό περίπατο στη Βούλα και ομαδικές παρακολουθήσεις θεατρικών παραστάσεων. Όμως η ΡΙΚΙΠ δεν μπορεί αναπτύξει πολύπλευρη δραστηριότητα χωρίς την ενεργό συμμετοχή και εμπλοκή των μελών της.

 
Το γενικό συμπέρασμα από την συντριπτική πλειοψηφία των παριστάμενων είναι ότι στην ΡΙ.ΚΙ.Π. γίνεται πολλή δουλειά, δουλειά σε βάθος, δουλειά που μένει άγνωστη, ανώνυμη και φυσικά αδημοσίευτη...

 

 

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Πρόταση προς την επιτροπή για την σύνταξη ψηφίσματος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι


                     
 
                
                    Βούλα   17/11 / 2015     

  blogs        : http://rikipvvv.blogspot.gr/                                            Αριθμ. Πρωτοκ. : 081  / 201         

   Ε-mail      : rikipvvv@gmail.com                     

  Facebook : www.facebook.com/rikipvvv                          Προς:

                                                                               Κο Δήμαρχο
                                                                                        Κα Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
                                                                                        Κο Γενικό Γραμματέα
                                                                                        Μέλη Επιτροπής σύνταξης ψηφίσματος για τις 
                                                                                                   τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

ΘΕΜΑ: Πρόταση για την σύνταξη ψηφίσματος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

 Η ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β., συμμετέχοντας στην διαπαραταξιακή επιτροπή που συστάθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης συνεδρίασης 16/11/2015, καταθέτει την πρόταση της για το υπό σύνταξη ψήφισμα για την απερίφραστη καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13/11/2015 στο Παρίσι, που συνέταξε και  βάση των  τοποθετήσεων των Δημοτικών Συμβούλων.

Προτείνουμε να ληφθεί υπόψη  της επιτροπής , αν όχι το προτεινόμενο ψήφισμα ολόκληρο, τουλάχιστον το ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης και η ισορροπημένη στάση στα τεκταινόμενα στην Μέση Ανατολή τα τελευταία χρόνια. 

                                       ΨΗΦΙΣΜΑ
                                   (πρόταση της ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β.)

Ο  Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σύσσωμος , καταδικάζει  τις δολοφονικές τρομοκρατικές επιθέσεις  από  ακραία φασιστικά  στοιχεία  του  ISIS εναντίον απλών  πολιτών  στο  Παρίσι.

Οι   τρομοκράτες  δεν  θα  πετύχουν  το  στόχο  τους.  

Τα  δημοκρατικά δικαιώματα των  Ευρωπαϊκών Λαών δεν  πρέπει  να  συρρικνωθούν στο  όνομα  της  αντιμετώπισης  της  τρομοκρατίας.  

Η  Δημοκρατία  θα  νικήσει  την τρομοκρατία.

Οι  χιλιάδες  πρόσφυγες   κυνηγημένοι  από  τις  ίδιες  ακραίες δυνάμεις  δεν  πρέπει  να  γίνουν και  πάλι  τα  θύματα. 

Η Δύση πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες  της. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι ωμές επεμβάσεις και η στήριξη ακραίων δυνάμεων εν τέλει γυρίζει σε βάρος της.                                
 Η οικονομική  και πολιτική στήριξη και η βοήθεια  στους λαούς της Μέσης Ανατολής, ώστε  να λύσουν με δημοκρατικό τρόπο τα προβλήματά τους,  με την ταυτόχρονη αντιμετώπιση του ISIS, είναι μέτρα που άμεσα πρέπει να ληφθούν.

 

                                                                                    Για την ΡΙ.ΚΙ.Π.   Β.Β.Β.

                                                                                                                         Ματοπούλος  θανος